Language Selection mobile
Top Menu

Stravovanie v jedálni je povolené

Študentská jedáleň, ul.17.novembra č.1, Prešov je opäť otvorená od 20.05.2020

 

    S účinnosťou od 20. mája 2020 do odvolania sa prevádzkovateľom maloobchodných prevádzok a prevádzok poskytujúcich služby nariaďuje podľa § 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. pre nakupujúcich (zákazníkov) a zamestnancov dodržiavanie nasledovných hygienických opatrení:

 

- otváracie hodiny prevádzky Študentskej jedálne budú od 10,30 hod. do 14,30 hod. od pondelka do nedele

- medzi stolmi sú zachované odstupy minimálne 2 m

 - za jedným stolom môžu byť prítomné iba skupiny 2 osôb, alebo skupina rodičov s deťmi

- počet zákazníkov v prevádzke v jednom okamihu môže byť max. 30 osôb (spĺňa podmienku  15 m2 z plochy prevádzky na 1 osobu, táto podmienka sa nevzťahuje na deti)

- dezinfekcia stolov a dotykových plôch sa bude vykonávať po každom zákazníkovi (vrátane úchopových častí stoličiek a kresiel)

 - pri používaní stolového riadu (taniere, príbory, poháre) je zabezpečené jeho strojové umývanie pri teplote 80°C za použitia vhodného umývacieho prostriedku (§ 9 ods. 4 písm. g) vyhlášky č. 533/2007 Z. z.) a prípadne aj za použitia vhodného dezinfekčného prostriedku,  umytý riad sa nebude utierať  textilnými utierkami, ale bude uložený do zariadenia na odkvapkávanie riadu (na prípadné dosušenie/leštenie sa budú používať jednorazové papierové utierky)

 - obsluhujúci personál a personál, ktorý vydáva jedlo alebo nápoj  používa tvárové rúška a medzi obsluhou jednotlivých stolov vykonáva dezinfekciu rúk

- príbor bude zabalený do papierovej servítky

 - hygienické zariadenia prevádzky sú vybavené tekutým mydlom a papierovými utierkami

- dezinfekcia hygienických zariadení sa vykonáva každú hodinu

- je zabezpečené časté vetranie priestorov prevádzky a pravidelne sa bude vykonávať dezinfekcia dotykových plôch, kľučiek

Aktualizoval(a): Peter Zubaľ, 21.05.2020